قلمرو انقلاب
وقتی کلمه «قلمرو» را می شنویم، یاد چه چیزی می افتیم؟ آیا «قلمرو» به معنای حوزه فرمانروایی است؟ آیا «قلمرو» همان حکمرانی کردن است؟
«قلمرو» برای ملت ایران، به دو معنی می باشد. یکی به معنای حکم و فرمان حکومتی و دیگری به معنای گستره تفکر و اندیشه است.بنابراین، قدرت ایران تا جایی از جغرافیای جهان بودهاست که قلم و فکر و اندیشه ایرانی رفته و این بسیار عمیق تر از تصرف نظامی و به دست آوردن قدرت سیاسی بوده است.
هنگامی که انقلاب اسلامی در ایران به پیروزی رسید، مستکبران عالم فکر نمی کردند که رویکرد به دین در جهان نیز احیا شود و مسلمانان به چنان عزت و اعتماد بهنفسیبرسند که بتوانند از کیان اسلام در جهان نیز دفاع کنند.
«زبان این انقلاب و پیام این انقلاب پیامی بود و زبانی بود كه نمیتواند و نمیتوانست - به طبع حال - در مرزهای ایران منحصر بماند؛ یك مفهوم جهانی، یك حقیقت جهانی، یك حقیقت بشری به وسیلهی انقلاب پیام داده شد كه هر كسی در دنیا آن را بشنود احساس میكند كه به این پیام دلبسته است. آن پیام چیست؟ اگر بخواهیم آن پیام را در شكل اجتماعی و انسانی آن در یك جمله بیان بكنیم: مقابلهی با نظام سلطه است؛ این پیام انقلاب است. نظام سلطه، نظام تقسیم دنیا به ظالم و به مظلوم است؛ منطق انقلاب كه منطق اسلام است، «لا تَظلِمونَ وَ لا تُظلَمون» است؛ نباید ظلم كنید و نباید بگذارید به شما ظلم بشود.» ( امام خامنه ای،بیانات در دیدار فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی۲۶/۰۶/۱۳۹۲)
حال در بیست و پنجمین سالگرد رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره)، روحیه ایرانی و تفکر اصیل اسلامی چنان با هم عجین شدهاند که بیاغراق میتوان از «قلمروی انقلاب اسلامی» یاد کرد. در این معنا هر جای این جهان که سخن از برقراری عدالت و مقابله با استکبار و ظلم و تجاوز میرود،« قلمروی انقلاب اسلامی» محسوب میشود.
در یک روایتی از امیرالمؤمنین نقل شده است که فرمود: «العلم سلطان، من وجده صال و من لم یجده صیل علیه»؛ یعنی علم اقتدار است. هر کسی که علم را بیابد، میتواند فرمانروایی کند. هر ملتی که عالم باشد، میتواند فرمانروایی کند.
اگر می خواهیم که «قلمرو» و فرمانروایی در دنیا داشته باشیم، باید علم را به عنوان یک جهاد دنبال کنیم. البته علم به تنهایی کافی نیست. علم باید به فناوری وصل شود. فناوری را باید به صنعت وصل کنیم. سپس صنعت را به توسعه ی کشور وصل کنیم. علمی مفید است که به فناوری تولید شود.
با توجه به اینکه امسال توسط مقام معظم رهبری، سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» نامگذاری شد و همچنین ایشان در حرم مطهر رضوی فرمودند که اگر سه عنصر اقتصاد،فرهنگ و علم و دانش مورد توجه قرار بگیرد یک ملت قوی می شود، وظیفه ی ما سنگین شده است. فلذا بایستی در خصوص این عرصه ها، توجه بیشتری کنیم.به خصوص در زمینه ی فرهنگ، که بسیار مقوله ی مهمی است.برای اینکه بتوانیم به تحول فرهنگی برسیم، نیازمند روح خودباوری مجدد در دانشجویان این مرز و بوم به عنوان سرمایه های آینده کشور که «قلمرو» نگاه همه به اندیشه و همت و تدبیر آنان معطوف شده، هستیم.
ما شک نداریم که آینده متعلق به اسلام است. آینده در «قلمرو» اسلام ناب محمدی است. و ما انشاءاللَّه آن روزی را که پرچم اسلام در همهی مناطق به اهتزاز دربیاید و یک مجموعهی متحد اسلامیِ قدرتمندتشکیل بشود، خواهیم دید.
علیرضا محمدی